Nu öppnar Dirt - ny digital biltvätt på abonnemang

Nu öppnar Dirt - ny digital biltvätt på abonnemang
Pressmeddelande, Stockholm, 29 januari 2020

Nu öppnar Dirt, en ny svensk digital biltvättskedja på abonnemang. I Dirtappen hittar du närmaste Dirt-tvätt och ser köläget via livekamera. För 299 kronor tvättar du abonnemangstvätt BAS vilket innebär hela tio tvättar per månad. Nattsuddare får tio nattvättar per månad för 199 kronor. Tvätten är övervakad av jourpersonal dygnet runt, du sköter enkelt allt via appen och stannar i bilen genom hela processen.

"En majoritet av svenskarna tvättar för sällan för att bilen ska må bra och det beror främst på kostnaden. Med abonnemang kan du tvätta oftare. Du får en renare bil med ett högre andrahandsvärde samtidigt som du slipper vänta in soliga dagar med perfekt tvättväder och att köa för att göra rent bilen", säger, Stefan Samuelsson, på Dirt.  

Den första Dirt-tvätten öppnar i dag i Järfälla utanför Stockholm, nära E18 vid St1-stationen på Skälbyvägen. Det är också St1 som står bakom Dirt Carwash. I dagsläget är det inte bestämt hur många Dirt-tvättar som kommer att öppnas men det finns cirka 280 St1-stationer från Trelleborg i söder till Haparanda i norr. Dirt kan även dyka upp på fler platser, som inte ligger vid St1-stationer. 

Enligt Dirts egen studie som gjorts tillsammans med analysföretaget MediaCom Insight är priset den största anledningen till att 15 procent av svenskarna fortfarande tvättar bilen hemma på gatan, trots att det är skadligt för miljön och förbjudet i de flesta kommuner. Detta ska rådas bot på med abonnemangskostnad istället för engångsbetalning enligt Stefan Samuelsson på Dirt.

"Allt fler vet att man inte ska tvätta bilen hemma och automatvätten har på samma gång blivit extremt bra och skonsam för bilen på senare tid. Jag räknar med att svenskarna kommer att tvätta bilen både oftare och miljövänligare", säger Stefan Samuelsson på Dirt.

Dirts studie visar även att 29 procent av svenskarna med körkort tycker att det är obehaglig att tvätta bilen i en automattvätt, man är rädd att parkera fel eller att fastna i tvätten. Något som Dirt har löst genom att ha extra breda tvättar på 258 centimeter och dygnet runt-jour med utryckningspersonal som snabbt är på plats, larmet utlöses genom att hålla in tutan i tio sekunder.

En tvätt hos Dirt tar mellan 8 och 10 minuter, ett abonnemang kostar mellan 199 och 449 kronor, utan bindningstid.
 

Dirtbiltvätt i Skälby

 

 

 

 

 

 

 

Prisinformation länk till abonnemangssidan

Ytterligare information
Stefan Samuelsson, ansvarig för Dirt på St1
Tel: 
08 55 54 81 51
E-mail: 
Stefan.samuelsson@st1.se

Erica Samuelsson, Marknad- och Informationschef
Tel: 08 55 54 83 06 

E-mail: erica.samuelsson@st1.se                               

 Teknisk information och miljöinformation 
Dirt Carwash är en modern och helt nybyggd biltvätt. Tvättsystemet har tagits fram i samarbete med Prowash, marknadsledaren för digitala och miljöeffektiva tvättlösningar. Tvätten uppfyller de senaste miljökraven där anläggningen renar 100 procent av vattnen i en reningsanläggning i biltvätten. 80 procent av vattnet återvinns och används vid nästa tvätt. I steg två släpps vattnet till speciella brunnar/slamavskiljare och därefter, går det renade vattnet till kommunens reningsverk. Alla kemikalier som används i Dirt Carwash är mijömärkta med Svanen. 

 

 

 

Mer intressant läsning

Se alla inlägg